Vidim da je ovaj PP dosta veliki problem. Možete li, Ladislave, kao udruga koja intenzivno prati stanje na sjevernom Velebitu, pa ste sukladno tome vjerojatno dali pisane primjedbe na prijedlog PP Nacionalnog parka (za vrijeme javne rasprave koja je bila nedavno) objaviti te primjedbe, a zatim i odgovore izraÄ‘ivaÄa Plana. Mislim da bi bilo zanimljivo, vezano za ovu temu, vidjeti kako je birokracija reagirala na primjedbe jedne struÄne udruge koja argumentirano upozorava na zamke u PP. Možda bi ta dokumentacija zainteresirala i novu garnituru u ministarstvu nadležnom za prostorno planiranje.
Osim toga, u zadnje vrijeme se u javnosti provlaÄi teza kako je vaÅ¡a udruga na temelju insinuacija napala Park bez da se prethodno upoznala s projektnom dokumentacijom i ishodovanim dozvolama (Å¡to se onda brzo zamutilo u žabokreÄini popularanog nacionalnog sporta nabacivanja blatom po državnim institucijama). StjeÄe se dojam, tako, da ste svoju prezentaciju prije poslali u medije, ministarstva i Svjetsku banku nego Å¡to ste izvrÅ¡ili uvid u dokumentaciju Parka. Predlažem, stoga, da kao demantij ove teze objavite i dopis u kojem Upravu Parka tražite informacije vezane za projekt i, naravno, njihov odgovor ako ste ga dobili. Ako su vam uskratili informacije mislim da bi ih trebali tužiti, oni su ipak javna ustanova.
Budući ste naveli da vaÅ¡a udruga obiluje struÄnjacima iz podruÄja zaÅ¡tite prirode mislim da bi kod ovakvih akcija, iako ste Vi predsjednik Udruge, netko od njih trebao voditi glavnu rijeÄ jer bi to imalo boljeg odjeka u javnosti. Nemojte me krivo shvatiti ali znate kakva je danas kod nas javna percepcija odvjetnika-pravnika (uniÅ¡tili pravni sustav države, u sprezi s politiÄarima legalno opljaÄkali istu i sad dobro zaraÄ‘uju braneći po sudovima potonje). E sad... razmiÅ¡lja jedan prosjeÄan Hrvat... jedan takav iz toplog ureda iz centra Zagreba spaÅ¡ava Velebit??? Mo'Å¡ mislit...
Pozdrav

Reply With Quote